attorney 1

pv panelen Poperinge

PV PANELEN TE Poperinge VOOR KLEIN & GROOTVERBRUIKER: ZOWEL DE KEUZE VAN DE PANELEN ALS VAN DE OMVORMERS DRAGEN BIJ TOT HET HOOGSTE RENDEMENT

Hoogrenderende PV panelen voor Poperinge plaatsen we massaal in opdracht van zowel particulieren als bedrijven. PV panelen zijn in feite niets anders dan klassieke zonnepanelen waarbij de letters staan voor photo voltaïc. We hebben een brede keuze aan formaten en kleuren, maken een calculatie naargelang uw energiebehoeften, tekenen een optimaal legplan uit. Naast de panelen zorgen we eveneens voor één of meerdere omvormers, ook weer van het type met de hoogste efficiëntie. Deze omvormers zetten de opgebrachte gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom met slechts een minimum aan verlies. Voor PV installaties krijgt u snel een gedetailleerde prijs. We vullen, indien van toepassing, onze offerte aan met een interessant voorstel voor thuisbatterij en/of slimme laadpaal zodat de PV panelen elke minuut blijven renderen en deze opbrengst integraal bij jou blijft. Vraag hier uw gratis offerte.

Natuurlijk gebeurt de uitvoering stipt op tijd, op vakkundige wijze en helemaal conform de uitgetekende lay-out.

AdobeStock 131240726 scaled e1686744915933

PV PANELEN IN Poperinge PRESTEREN BEST BIJ CONDITIES ALS GOEDE ZONORIËNTATIE, HELLINGSGRAAD, …

PV of fotovoltaïsche panelen te Poperinge brengen meest op bij volgende voorwaarden.

  • De dakoriëntatie voor pv-panelen ligt bij voorkeur op het zuiden, zuidoosten, zuidwesten. Daarvoor verwijzen we naar de zonnekaart van Vlaanderen die evenwel geen rekening houdt met dakhoek, dakvensters, schaduwval.
  • De ideale hellingsgraad voor pv panelen in Poperinge ligt tussen de 15 en 40 graden. Het perfecte scenario is 35 graden op voorwaarde dat de afstand tussen de verschillende rijen panelen voldoende blijft. Bij een hellend dak is men uiteraard aangewezen op de gegeven situatie. Een snelle rendementsberekening kan altijd nuttig zijn.
  • Mogelijke schaduwval moet mee in rekening worden gebracht. bijkomende factoren spelen een rol: het daggedeelte waarin de schaduw zich voordoet, komt de beschaduwing door gebouwen of door bomen, over welk soort bomen gaat het enz.
  • Bij wijze van herhaling: de kwaliteit van de pv panelen én van de omvormers bepalen mee het succes van uw investering. Op een perspectief van 10 jaar bijvoorbeeld worden de verschillen tussen gemiddelde en hoge opbrengst significant.
AdobeStock 515198174 scaled
AdobeStock 515194773 scaled

Wat is het verschil tussen PV panelen en PVT panelen?

PV panelen zijn klassieke zonnepanelen en genereren elektriciteit. PVT zonnepanelen staan in hun ontwikkelingsfase en beogen geavanceerder te zijn. Ze zorgen voor elektriciteit én warmte, vandaar de toegevoegde “t” die staat voor thermisch. PVT panelen hebben in die zin een actieve voor- en achterkant.