attorney 1

Thuisbatterijen

thuisbatterijen laten plaatsen voor tijdelijke opslag van elektriciteit uit zonnepanelen

Thuisbatterijen laten plaatsen voor het stockeren van overtollige elektriciteit, meestal gewonnen tijdens het pieken van de zonnepanelen, maakt dat niets verloren gaat. Zonnepanelen en batterijen voor zonnepanelen gaan dus hand in hand. Want de momenten dat de zonnepanelen veel opbrengen vallen natuurlijkerwijs samen met daluren in het verbruik. De eigen elektriciteit even bijhouden voor later is dus een goed idee, temeer dat terugsturen naar het net niet meer zo lucratief blijkt. Eenmaal de thuisbatterij volgeladen kan dit alsnog gebeuren.

Als bekwaam leverancier en installateur van thuisbatterijen maken we een berekening van de gewenste capaciteit: het vermogen van de thuisaccu’s ligt rond de 6 tot 10 kWh voor gemiddelde huishoudens. Een geschikte locatie vinden om de thuisbatterij en (hybride) omvormer te plaatsen is de volgende stap. Dikwijls gaat dat in een technische ruimte, garage, opslagruimte, kelder. Vraag hier uw gratis offerte.

Naast advies zorgen we voor de correcte werking van de thuisbatterij en hulp bij het aanvragen van de premie.

Thuisbatterij

De werking van een thuisbatterij

De thuisbatterij is uw appeltje voor de dorst. Zonnepanelen leveren gelijkstroom die door de omvormer omgezet wordt in wisselstroom, gereed voor consumptie. Die omvormer, in feite het brein van de installatie, stuurt de opgewekte stroom naar de toestellen en apparaten die aan liggen. Wat overblijft gaat naar de thuisaccu. ’s Avonds wanneer de panelen uitgeteld zijn en het verbruik misschien piekt, haalt de omvormer stroom terug uit de thuisbatterij. Het net moet nog altijd niet worden aangesproken. Tijdens de nacht kan de opgeslagen elektriciteit nader opgebruikt worden door onder andere wasmachine, droogkast, vaatwasser, accumulatieverwarming, elektrische auto.

AdobeStock 485082167

Is een thuisbatterij rendabel?

Een thuisbatterij is sowieso rendabel in combinatie met zonnepanelen. En je energie onafhankelijkheid ten aanzien van de energieleveranciers vergroot. Daarbij komt dat, van zodra één van de auto’s elektrisch of hybride is, uw slimme laadpaal het surplus aan gewonnen energie opneemt. Op die manier rij je af en toe aan nul euro. Want mede door de afschaffing  in 2021 van de terugdraaiende teller is terug leveren op het net oninteressant geworden.

Prijs thuisbatterij: een premie indien men werkt met een erkend installateur

De prijs van een thuisbatterij staat in functie van de gevraagde capaciteit, het aantal laadcycli, het type omvormer.
Een deel van de kosten voor een batterij voor zonnepanelen kan gerecupereerd worden dankzij een premie, aan te vragen bij Fluvius.
AdobeStock 86243365 scaled